Univers KJM

L’entrevista

La Marta Comas és una periodista en la trentena que mica en mica s’ha anat fent un nom per la sensibilitat dels seus programes. Busca allunyar-se del sensacionalisme fàcil i apropar-se a les persones que hi participen de les seves entrevistes. La Marta és una dona feta a si mateixa que ve d’una família humil en la qual han hagut de lluitar dur per sobreviure. Hereus de la posguerra, la seva família va mirar de fer-se amb un negoci propi que a dures penes donava per menjar. Des de ben petita, la Marta ha treballat per aportar el seu granet de sorra al dia a dia en la casa familiar; sense sacrificar els seus estudis en Periodisme a la UAB.

És una dona que reflexa seguretat i integritat en els gestos, de mirada càlida, dolça i calmada. I un somriure generós que fàcilment s’encomana i que llueix espectacular sota les llums i les càmeres del plató. Sempre vesteix amb elegància combinant vestits de dues peces, de pantaló i americana. El maquillatge és subtil i no porta cap adornament; és justament aquesta austeritat que li dóna un aire senzill però efectiu en les pantalles.

En Joan Puig i Cadafalch

Aquesta història arrenca amb una entrevista a Joan Puig i Cadafalch, un home que ja ha superat els quaranta anys. Reflexa les marques dels aterradors fets que han caigut sobre ell en els darrers mesos. Què ha passat, per què i com seran algunes de les preguntes que mica en mica la Marta ens anirà desvetllant. Mentrestant, en cada capítol es tractarà un tema central per tal de presentar-nos, paral·lelament, el personatge del Joan en una profunditat que cap història ens ha explicat fins ara.

  • Capítol Primer: En aquest capítol s’aborden les identitats minoritàries (asexualitat, agènere, poliamor, panromanticisme…) per tal de donar cabuda a la diversitat que s’estén molt més enllà de la normativitat.
  • Capítol Segon: Així, posem en el centre el valor de la humilitat i de la generositat com a estil de vida centrat en la comunitat molt més enllà dels egos.
  • Capítol Tercer: Confrontem lideratge versus autoritat i analitzem la gestió òptima del recurs humà en una organització de la mà d’en Joan Puig i Cadafalch.
  • Capítol Quart: En aquest capítol parlem de feminisme i d’educació de la mà dels pares del Joan.
  • Capítol Cinquè: Donem la importància a la humilitat i la resiliència davant la vida per tal de crear una felicitat permanent.

En Marc Fernandez

Al mateix temps que en Joan ens explica la seva experiència traumàtica dels darrers mesos, ara en Marc ens parla en primera persona la seva història en paral·lel. Una història estretament lligada a la del propi Joan, però amb aspectes personals que ens obrirà la mirada cap al seu interior.

D’inkògnito

La fugida

Quan. Aleshores. Tanmateix. Així. Doncs. Perquè. Primerament. En segon lloc. Finalment. Per un costat. Per altra banda. A més a més. Després. És a dir. En conclusió.

Ruth “Susu” Carreras Beramendi

Quan. Aleshores. Tanmateix. Així. Doncs. Perquè. Primerament. En segon lloc. Finalment. Per un costat. Per altra banda. A més a més. Després. És a dir. En conclusió.

La “Susu”