Contents
L’entrevista
La Marta Comas és una periodista en la trentena que mica en mica s’ha anat fent un nom per la sensibilitat dels seus programes. Busca allunyar-se del sensacionalisme fàcil i apropar-se a les persones que hi participen de les seves entrevistes. La Marta és una dona feta a si mateixa que ve d’una família humil en la qual han hagut de lluitar dur per sobreviure. Hereus de la postguerra, la seva família va mirar de fer-se amb un negoci propi que a dures penes donava per menjar. Des de ben petita, la Marta ha treballat per aportar el seu granet de sorra al dia a dia en la casa familiar; sense sacrificar els seus estudis en Periodisme a la UAB.
És una dona que reflexa seguretat i integritat en els gestos, de mirada càlida, dolça i calmada. I un somriure generós que fàcilment s’encomana i que llueix espectacular sota les llums i les càmeres del plató. Sempre vesteix amb elegància combinant vestits de dues peces, de pantaló i americana. El maquillatge és subtil i no porta cap adornament; és justament aquesta austeritat que li dóna un aire senzill però efectiu en les pantalles.
En Joan Puig i Cadafalch
Aquesta història arrenca amb una entrevista a Joan Puig i Cadafalch, un home que ja ha superat els quaranta anys. Reflexa les marques dels aterridors fets que han caigut sobre ell en els darrers mesos. Què ha passat, per què i com seran algunes de les preguntes que mica en mica la Marta ens anirà desvetllant. Mentrestant, en cada capítol es tractarà un tema central per tal de presentar-nos, paral·lelament, el personatge d’en Joan Puig i Cadafalch en una profunditat que cap història ens ha explicat fins ara.
- Capítol Primer: En aquest capítol s’aborden les identitats minoritàries (asexualitat, agènere, poliamor, panromanticisme…) per tal de donar cabuda a la diversitat que s’estén molt més enllà de la normativitat.
- Capítol Segon: Així, posem en el centre el valor de la humilitat i de la generositat com a estil de vida centrat en la comunitat molt més enllà dels egos.
- Capítol Tercer: Confrontem lideratge versus autoritat i analitzem la gestió òptima del recurs humà en una organització de la mà d’en Joan Puig i Cadafalch.
- Capítol Quart: En aquest capítol parlem de feminisme i d’educació de la mà dels pares del Joan.
- Capítol Cinquè: Donem la importància a la humilitat i la resiliència davant la vida per tal de crear una felicitat permanent.
En Marc Fernandez
Al mateix temps que en Joan ens explica la seva experiència traumàtica dels darrers mesos, ara en Marc ens parla en primera persona la seva història en paral·lel. Una història estretament lligada a la del propi Joan, però amb aspectes personals que ens obrirà la mirada cap al seu interior.
La fugida
Imagina que et conviden a un plató de televisió per participar d’una entrevista a un personatge de renom que, curiosament, és el teu vincle sexo-afectiu. Imagina que de sobte comences a viure una història aterridora on els serveis d’intel·ligència del País et persegueixen.
La Ruth “MiddNight” Carreras Beramendi
Nascuda el vint-i-nou de febrer de mil nou-cents setanta-nou a Barcelona. Filla d’una família obrera i germanastra d’en Josep Carreras Beramendi amb pocs mesos de diferència. Amb un coeficient intel·lectual per sobre de la mitjana, des de ben petita mostra aptituds excel·lents en diferents àmbits intel·lectuals, especialment la matemàtica. Amb deu anys té el seu primer ordinador que munta i desmunta vàries vegades sense cap coneixement previ.
En veient les seves habilitats naturals els pares l’orienten cap a una formació en les noves tecnologies que la Ruth dóna continuïtat a través d’estudis especialitzats. Amb només disset anys es fa un lloc de prestigi i reconeixement en l’àmbit de la seguretat i diverses organitzacions importants la reclamen per a incloure-la en la seva plantilla professional. Però la Ruth decideix submergir les seves habilitats en la més absoluta de les clandestinitats. Neix la MiddNight.
Així coneix n’understone, un hacktivista motivat que la inclou en una sèrie de projectes que han de suposar un cop a l’status quo sense precedents. Però com va aparèixer, un bon dia n’understone desapareix sense deixar ni rastre. Darrera seu només un silenci que enfonsa una Ruth puerilment enamorada.
La “Susu”
Quan. Aleshores. Tanmateix. Així. Doncs. Perquè. Primerament. En segon lloc. Finalment. Per un costat. Per altra banda. A més a més. Després. És a dir. En conclusió.