Multivers a l’esquerra

Multivers a l’esquerra vol ser una blogonovel·la situacional que creui diferents gèneres (tot i que predominarà el color romàntic i eròtic) i diferents tons. Un recull d’històries independents que utilitzaran sempre el mateix univers. En aquest sentit, multivers és el terme que recull millor el paral·lelisme cronològic, tot i la independència de cada història, com si de realitats múltiples es tractessin. Re(a)l(it)ats paral·lel(e)s?

Multivers a l'esquerra, la blogonovel·la que et vol atrapar...
Multivers a l’esquerra, la blogonovel·la que et vol atrapar…

Per tant, Multivers a l’esquerra és un recull d’històries paral·leles que comparteixen personatges, espais i, fins i tot, situacions. Com que no som aliens a les dificultats que això pot suposar en la lectura, a mesura que anem avançant proporcionarem ajudes i guies per tal de facilitar-la. De tota manera, si t’emboliques entre les històries no t’amoïnis, ja és una mica el propòsit de tot plegat! <guiño, guiño> Més clarament: volem que et facis un lio amb qui és qui, d’acord? 😉

Els personatges

Tot i que les històries són independents, els personatges protagonistes de la blogonovel·la sempre seran quatre (que no necessàriament han d’aparèixer a totes les històries):

Kassia Langley

És un personatge femení amb daltabaixos emocionals i sexuals que mirarà de resoldre al llarg de les històries. Sempre en qüestionament i amb una dèria obsessiva per l’arquitectura, en general, i el despatx de Fontec, en particular. El seu anhel principal és la plena llibertat interior, l’alliberament de les lligadures socials que la sotmeten a un convencionalisme que l’estreny. Rebel, esbojarrada i fresca.

Joan Puig i Cadafalch

És un personatge agènere amb una forta convicció budista i que busca resoldre dilemes interns de gran envergadura social. Compassiu, generós i entregat als altres, sense discriminació alguna, és capaç d’estimar totes les persones de forma incondicional. Guarda una fortalesa interna que l’expressa a través de la seva forma d’estar en el món i que contagia qui l’envolta. Ambiciós espiritualment i compromès amb la pràctica meditativa fins a col·locar-la en el centre de la seva vida.

Ivan Lazarev

És un personatge masculí de fortes contradiccions, creuat per sentiments oposats i que busca la conciliació amb si mateix. Després d’una infància marcada per la violència i completament trencat per dintre, anhela l’alliberament de les pors i el ressentiment que el tenen segrestat. S’emmiralla en el Joan a partir del qual comprèn la profunditat de la vida, i a través del qual assenta les bases per construir un camí radicalment diferent.

Marc Fernandez

És un personatge masculí de forta càrrega sexual que busca l’alliberament interior de les cadenes emocionals que el mantenen subjecte a la confusió vital. La seva història guarda una relació estreta amb l’Ivan Lazarev. L’agrada la velocitat, la informàtica i escriu poesia en el major dels secrets.

Ecosistema del Multivers

Aquests personatges protagonistes aniran acompanyats d’altres personatges rellevants com l’Helena, el Pere, la Melània, l’Àlex i el Guillem… de personatges antagònics com en Christian o la Jèssica… i de tota una colla de personatges que donen color i profunditat a la blogonovel·la, i que es mouen pels diferents escenaris transversals com ara la Torre del Rellotge, el CEIP Marie Curie, Fontec, entre d’altres molts. Personatges, espais i referències històriques recurrents en un multivers que es replica a si mateix.

Eixos principals de la blogonovel·la

Com a característica també transversal, a banda de personatges i espais, la blogonovel·la gira entorn de tres eixos principals que s’aniran qüestionant, contradient a través de les veus dels nostres personatges protagonistes. Aquests tres eixos són les no-monogàmies, la perspectiva de gènere i la cerca constant del transcendent.

No monogàmies

Les no-monogàmies són totes aquelles formes relacionals que es desmarquen dels convencionalismes de la monogàmia i de l’amor romàntic. En aquest sentit, totes les històries són històries a curt o llarg termini poliamoroses (triades en la seva majoria)

Perspectiva de gènere

La perspectiva de gènere recull totes aquelles aproximacions de la realitat social a partir del gènere com una construcció social basada en les relacions de poder. En els escrits aquest eix apareix de forma recurrent a l’hora de qüestionar les identitats dels personatges protagonistes (especialment pel que fa a la identitat sexual o de gènere).

El transcendent

El transcendent és tot allò que està situat més enllà de l’experiència del món sensible i que apel·la a una supra-sensibilitat. La major presència d’aquest eix es farà a través de la filosofia budista i la meditació.

Arribats a aquest punt, considerem important entendre que el fet que la blogonovel·la giri entorn d’aquests tres eixos no és sinònim que aquest bloc sigui un espai de coneixement que vulgui sentar càtedra en res. En aquest sentit, creiem que hi ha molts blocs que fan una tasca de difusió important i rigurosa que ja compleixen aquesta finalitat i als quals us adrecem si el que esteu buscant és informació sobre determinat tema.

Des de la humilitat, les històries volen expressar dubtes, descobriments i, de tant en quant, posar llum a aspectes que girin entorn certes qüestions. Els personatges, doncs, es trobaran en situacions que forçaran un posicionament i una (re)construcció de les seves identitats en aquest sentit. En la mesura del possible, ens agradarà acompanyar algunes entrades amb una entrada “intel·lectual” en la qual expressar les nostres pròpies cabòries en aquesta matèria. Ens prenem aquesta llibertat, més aviat o més tard.

Per tant, les històries volen recollir realitats socials minoritàries que lluiten (ja sigui de forma més o menys activa) contra la normativitat social, contra els convencionalismes i contra una forma d’entendre les relacions socials i polítiques (amb p minúscula, per distingir la política del carrer de la Política de les institucions) que, des del nostre punt de vista, es queden petites.

⚠️ATENCIÓ⚠️

Per acabar aquesta presentació, creiem important incidir en que sovint trobarem entrades amb una forta càrrega sexual o de violència. Res del que es recull en aquestes històries és gratuït. El propòsit últim d’això és recollir les realitats socials de manera crua, sense vestidures, per tal de denunciar i fer difusió de les injustícies socials, de la violència inherent en les relacions de poder o de la submissió invisible de determinats col·lectius en el dia a dia. Tot el que es recull està basat en experiències personals de nosaltres mateixes o de les persones que ens hem trobat al llarg de les nostres vides. Per respecte a aquestes persones, hem introduït els canvis pertinents en les dades personals per tal que ninguna es pugui sentir directament aludida i/o vulnerada en la seva intimitat.

Igualment, si tens interés en que reflexem una vivència personal teva en les nostres històries, et convidem a que ens escriguis a info@nomonogamies.cat i ens demanis les directrius per tal de crear una història entorn la teva experiència personal. No et tallis, al cap i a la fi, la vida va de compartir.